23. svibnja 2024

TOP 5 ideja što skuhati i ponijeti na obiteljski jednodnevni izlet

Što kažete da umjesto subotnjeg ručka za stolom, ručak pojedete na dekici uz rijeku, jezero ili more? Zvuči super, zar ne?

Dolaskom proljeća i ljepšeg vremena, ne samo da se priroda budi, nego se budi i naša mašta i želja da više boravimo vani na svježem zraku.

Obožavam ovo doba godine jer je idealno za planiranje obiteljskih izleta.

Svi živimo užurbano i preko radnog tjedna nemamo previše vremena jedni za druge, zato je vikend super prilika da provedemo zajedničko kvalitetno vrijeme na zraku, daleko od kauča, TV-a i mobitela.

U planiranje izleta i pripremu obroka uključite djecu. Iako je to često na početku izazovno i puno kaosa, vjerujte mi da ćete s vremenom početi uživati u zajedničkom procesu planiranja, a djeca će naučiti mnogo o radnim navikama.

Prije svega zajedno odaberite destinaciju ili atrakciju koju želite posjetiti. Kada biramo destinaciju za izlet uvijek gledamo da u njoj mogu uživati i veliki i mali, jer je to kompromis cijele obitelji.

No možda izazovnije od izbora željene destinacije je što pripremiti i ponijeti za jesti.

Osobno više uživam u obiteljskom ručku na dekici u prirodi nego li za stolom u restoranu. Vjerojatno zbog opuštenije atmosfere, većeg zajedništva i odmaka od svakodnevnice.

Ako planirate jednodnevni izlet s obitelji i ručak na dekici, ovo je 5 ideja što pripremiti kod kuće za jelo i ponijeti na izlet:

5 ideja za jela za piknik

Sve Recepte za jela koja možete ponijeti na jednodnevni izlet možete pronaći na maminručak.hr.

1. Polepte uz sezonsku salatu

Recept za Polpete uz sezonsku salatu možete naći ovdje.

2. Tjestenina s lećom i povrćem

Rezept za Tjesteninu s lećom i povrćem možete naći ovdje

3. Ljetna salata s piletinom

Rezept za ljetnu salatu s piletinom pronađite ovdje

4. Tortilje s mljevenim mesom

Rezept za Tortilje s mljevenim mesom pronađite ovdje.

5. Piletina s cherry rajčucama, krutonima i mozzarellom

Rezept za Piletinu s cherry rajčicama, krutonima i mozzarellom pronađite ovdje.

Zaštitni znak svakog našeg izleta su Zobeni keksi s bananom. Super keksići koji nestanu dok kažeš – keks.

Pro Tip: Recept za zobene kekse s bananom

Štapnim mikserom zdrobite 5 zrelijih banana, dodajte im žlicu kakaa, žlicu meda i prstohvat cimeta. Promiješajte pa smjesi dodajte zobene pahuljice. Dodajte onoliko pahuljica koliko je potrebno da dobijete kompaktnu smjesu. Na papir za pečenje žlicom formirajte keksiće i stavite peći u pećnicu na 180 stupnjeva / 7 do 8 minuta i to je to.

Štapnim mikserom zdrobite 5 zrelijih banana, dodajte im žlicu kakaa, žlicu meda i prstohvat cimeta. Promiješajte pa smjesi dodajte zobene pahuljice. Dodajte onoliko pahuljica koliko je potrebno da dobijete kompaktnu smjesu. Na papir za pečenje žlicom formirajte keksiće i stavite peći u pećnicu na 180 stupnjeva / 7 do 8 minuta i to je to.

Naravno ne zaboravite na izlet ponijeti vodu, voće, papirnate tanjure i pribor za jelo, čaše, papirnate i vlažne maramice…

Jednodnevni izlet i ručak u prirodi je prilika da na trenutak “pobjegnete” od kolotečine i svakodnevnice. Svima nam to treba. Vjerujem da ćete uživati i napuniti baterije s kojima je svaki novi početak tjedna lakši i jednostavniji.


O Autorici

Ja sam Zrinka. Mama, koja je 2021. godine došla na ideju da sa svoja tri dječaka, pokrene food blog Mamin ručak. Mamin ručak nije običan food blog. On je realan, iskren i iskustveni prilaz svakodnevnice jedne mame u kuhinji, koja nije nimalo glamurozna, kako se to često prikazuje.

Cilj bloga je mamama jednostavnim receptima www.instagram.com/maminrucaks lako dostupnim namirnicama olakšati užurbanu svakodnevnicu i motivirati ih na kuhanje.

Inspiracija za blog su mi moja djeca, s kojima kroz Mamin ručak želim potaknuti mame da kuhaju svojoj djeci i da im kuhanim obrokom stvore zdrave prehrambene navike od najranije dobi.

Ako ne znaš što ćeš sutra za ručak, baci oko na
www.maminrucak.hr i vjerujem da ćeš pronaći nešto za sebe i svoju obitelj. 
I ne zaboravi da je mamin ručak uvijek najbolji ručak!
www.instagram.com/maminrucak

Ideje za slijedeći izlet

"Aquacolours" Vodeni Park Poreč

Aquae Vivae Krapinske Toplice

Nudite li nešto zanimljivo za roditelji?

Upišite svoju ponudu u jednu od naših pet kategorija i predstavite je više od 5000 roditelja.
Dodajte novu ponudu
menu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram